Okulumuz Tarihçesi

Tosmurlu İlkokulu,/ Ortaokulu  köy katkısı ve devlet yardımı ile 1967 yılında eğitim öğretime şimdiki kamelyanın olduğu yerdeki baraka binada başlamış ve ilk öğretmen olarak da Yusuf ŞAHİN atanmıştır. 1980 yılında okuma – yazma seferberliği düzenlenerek okuma – yazma oranı % 90 'a çıkarılmıştır. 1978 yılında eski okula ilave olarak bir derslikli betonarme bina ilave edilmiştir. 1993 yılında yılında bir derslik daha eğitim öğretime açılmıştır. 1998 yılında derslik sayısı beşe çıkarılmış , müdür ve öğretmenler odası yapılmıştır. 2003 – 2004 Eğitim -Öğretim yılında anasınıfı hizmete açılmıştır. 2005 yılında ise beş kabinli tuvalet binası inşa edilmiştir. 2007-2008 Eğitim – Öğretim yılında okulumuz taşımalı eğitim kapsamına alınması nedeniyle on derslikli modern bir binaya sahip olmuş eski derslikler yemekhaneye dönüştürülmüştür. Okul Aile Birliği , velilerimiz , yardımseverler ve belediyenin katkılarıyla okul çevre duvarı çekilmiş ve bahçe ağaçlandırılmıştır.

Derslikler , Bakanlığımız tarafında donatılmış , bütün birimlere klima takılmıştır. Baraka binanın yerine çevrenin yardımı ile kamelya yapılarak çevresi çiçeklendirilmiştir.  Okulumuza 7 mahalleden 3 adet taşıma servisi ile 27 öğrenci taşınmaktadır. Okulumuzun bulunduğu Tosmurlu Mahallesinden de öğrenciler kendi imkanları ile geliş- gidiş yapmaktadır Okulumuzda klima ile ısınma gerçekleşmektedir. Anasınıfında ve 1. , 2. , 3. , ve 4. Sınıflarda birer şube bulunmaktadır. Okulumuzda bir müdür, bir müdür yardımcısı  ve 5 öğretmen mevcuttur. Okulumuz Konya -Mersin karayolu üzerinde olup ulaşım imkanları çok geniştir. En yaygın kullanılan her saate bir çalışan Göksu Koop minibüsleri ile yapılan ulaşımdır.

Yayın: 11.03.2022 - Güncelleme: 11.03.2022 10:25 - Görüntülenme: 184